Bij thuiskomst van vakantie vond ik de brochure van Cossee in de bus, waarin ook ‘Bestemming Soerabaja‘ wordt aangekondigd. Weer zo’n spannend moment. Het doet je realiseren dat je verhaal zometeen, na jaren werk, de wijde wereld in trekt. Het vasthouden van de brochure gaf een vreemd gevoel van voldoening. Vreemd, omdat dit gevoel er eigenlijk nog niet mag zijn van mezelf. Het boek is namelijk nog niet af. Er ligt nog een lange lijst aan aandachtspunten op me te wachten, als ik aan de volgende herschrijfronde begin. De komende dagen verwacht ik de opmerkingen van mijn redacteur bij Cossee, Irwan, en mijn literair agent Willem over de jongste versie van het manuscript. Daarna wordt het nog een paar maanden aanpoten. Herschrijven, checken, finetunen. En dan.. dan mag die voldoening er zijn.

Share Button
Tagged with →  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.